event-291248 event-291248

Teatteri ja ooppera, Tanssi

Petollinen valo


Järjestäjä:Teatteritalo Universum
Paikka:Teatteritalo Universum
Osoite:Perämiehenkatu 13
00150 Helsinki
Pääsymaksu:alk.17,50

Lähde:Tiketti

Petollinen valo

Petollinen valo – ja unohduksen epidemia / Det bedrägliga ljuset – och glömskans epidemi on Liisa Pentti +Co:n ja Sirius Teaternin yhteistuotanto. Se perustuu taidehistorian professori Jonathan Craryn kirjassaan 24/7 (2013) esittämään ajatukseen nykyajasta joka suunnasta valaistuna, menneisyydettömänä ja aaveettomana tilana vailla suojaavia pimeyksiä. Lajityypiltään teos edustaa kokeellista tanssiteatteria.

Taiteellisina lähtökohtina ovat Pina Bauschin klassikkokoreografiat 1980 – ein Stück von Pina Bausch (1980) ja Walzer (1982). Näiltä jalansijoilta Petollinen valo nousee esiin ”aaveteatterina”: se perustuu hatarasti jo olemassa oleville esittävän taiteen muodoille ja ideoille, sille mitä on ollut olemassa kauan sitten. Yhdeksän esiintyjää antautuvat petolliselle valolle ja unohdukselle teoksessa, jonka keskiössä on ihmisenä olemisen monimerkityksellinen ristiriitaisuus, hurmio ja rakkaus.

KONSEPTI JA KOREOGRAFI: Liisa Pentti
LAVALLA: Wilhelm Grotenfelt, Paul Holländer, Suvi Kemppainen, Meeri Lempiäinen, Marlon Moilanen, Corinne Mustonen, Paul Olin, Pinja Poropudas, Kardo Shiwan
ÄÄNISUUNNITTELU: Jouni Tauriainen
VALOSUUNNITTELU: Ina Niemelä
LAVASTUS: Fabian Nyberg
PUKUSUUNNITTELU: Siru Kosonen
DRAMATURGI: Titta Halinen

Liisa Pentti +Co | Sirius Teatern

Esityksen 7.12. yhteydessä taiteilijatapaaminen, jossa yleisö pääsee keskustelemaan teoksen taiteilijoiden kanssa.



Paikat numeroimattomia istumapaikkoja.
Ovet aukeavat tuntia ennen esitystä.
Esityksessä käytetään vilkkuvia valoja.

***

Esitys 23.11.2022 on peruuntunut sairaustapauksen vuoksi. Liput voi vaihtaa mihin tahansa tulevaan esitykseen ottamalla yhteyttä teatteriin: liput@universum.fi. Mikäli mikään tulevista päivistä ei sovi, voit myös palauttaa lippusi 30.11.2022 mennessä osoitteessa www.tiketti.fi/palautalippuja.

Kommentoi tapahtumaa (0)