event-283587 event-283587

Teatteri ja ooppera

VANHEMPAINILTA


Järjestäjä:Tampereen Työväen Teatteri
Paikka:TTT Eino Salmelaisen näyttämö
Osoite:Hämeenpuisto 28-32
33200 Tampere
Pääsymaksu:40.0

Lähde:Lippu.fi

VANHEMPAINILTA

– Iti, mikä on vanhempainiita?
– Se on sellainen ilta, jossa aikuiset puhuvat tärkeistä asioista yhdessä toisten aikuisten kanssa.

Isä ja lapsi ovat matkalla päiväkodin vanhempainiltaan. Isä ei ole saanut järjestettyä lapselle hoitajaa ja on joutunut ottamaan tämän mukaan. Päiväkotia lähestyessään isä huomaa pelkäävänsä ja ihmettelee sitä itsekin. Miksi draama on nyt tässä? Tässä vanhempainillassa?

Sillä välin kun muut vanhemmat porisevat synttärijäätelöiden kylmäketjuista ja kihomatolääkityksestä, isä uppoutuu yhä syvemmälle itseensä.Hän joutuu vastatusten toisten vanhempien, vanhemmuuden normien sekä omien ennakkoluulojensa kanssa. Hän joutuu kohtaamaan kyselyikäisen lapsensa tarpeet ja oman keskeneräisyytensä ihmisenä.

– Milloin minusta tuli ihminen, joka täyttää lomakkeita sen sijaan että leikkisi lattialla örkkiä ja maahista?

Onko mahdollista olla hyvä vanhempi lapselle, jos on huono vanhempi itselleen? Onko vanhemmuudesta tullut pelkkää identiteettipolitiikkaa ja kilpailua siitä, kuka tekee sen parhaiten? Kuinka sanoittaa maailma myönteisellä tavalla lapselleen? Kuinka toimia siinä vastuullisesti silloin kun oma luottamus hyvään horjuu? Onko ekokriisi lopulta pieni ongelma verrattuna siihen, miten hammaspastillit jaetaan? Entä mitä jos arkeaan voisikin vain… paeta?

Vanhempainilta on kipeänhauska aikalaisdraama kasvatuksesta, isyydestä ja vanhemmuuden vaatimuksista. Veikko Nuutisen edellinen näytelmä, TTT:lläkin nähty Pasi Was Here palkittiin vuonna 2018 vuoden parhaan näytelmätekstin Lea-palkinnolla.

Näytelmäkirjailija Veikko Nuutinen
Kirjailijan tekstidramaturgi Katariina Numminen
Ohjaus Juho Gröndahl ja Veikko Nuutinen
Koreografia Satu Tuomisto
Lavastus Perttu Sinervo
Pukusuunnittelu Marjaana Mutanen
Valosuunnittelu TJ Mäkinen
Äänisuunnittelu Kyösti Kallio
Rooleissa Tero Koponen, Auvo Vihro, Anne-Mari Alaspää, Riikka Papunen

Kommentoi tapahtumaa (0)