event-297327 event-297327

Elokuva ja kirjallisuus

Neulekino: Kulkuset kulkuset


Järjestäjä:Savon Kinot
Paikka:Tapio, Joensuu, Tapio 2
Osoite:Pio
Pääsymaksu:
Lähde:Savon Kinot

Neulekino: Kulkuset kulkuset

Puikot kilisevät Tapion Neulekinossa

Moni on tottunut neulomaan tai virkkaamaan kotona televisiota katsoessaan. Nyt se onnistuu myös elokuvateatterissa, kun Savon Kinot ja Taito Pohjois-Karjala ry järjestävät yhteistyössä toivotun Neulekino-näytöksen Tapiossa keskiviikkona 7. joulukuuta klo 17.30.

Neulekinoon voi ottaa mukaan neuleen, virkkuun tai muun pienikokoisen käsityön ja katsoa sitä tehdessään samalla elokuvaa. Ketään katsomossa ei häiritse pieni kilinä, lankojen suhina tai kuiskauksetkaan neulomiskaverin kanssa. Iloista kilinää kuuluu myös valkokankaalta, sillä Neulekinon elokuvana on Kulkuset kulkuset; hyväntuulinen kotimainen uutuuskomedia, jonka pääosissa ovat mm. Christoffer Strandberg, Martti Suosalo ja Antti Tuomas Heikkinen. Tutkimustenkin mukaan sekä käsityöt että elokuvat auttavat rentoutumaan, joten Neulekinossa on täydellinen mahdollisuus purkaa syksyn stressiä.

Neulekinon alussa on Taito Pohjois-Karjalan toiminnan esittely. Paikalla on myös käsityöneuvoja, jolta voi kysyä apua keskeneräiseen neuleeseen tai uuden käsityön aloittamiseen sekä hankkia tarvikepaketteja. Salissa on puolihimmeät valot, jotta puikolta mahdollisesti pudonneen silmukan näkee poimia paremmin. Taito Pohjois-Karjala jakaa kaikille osallistujille kulkusen käsityöhön laitettavaksi.

Näytökseen voi tulla myös ilman käsityötä, mutta katsojan on hyvä huomioida näytöksen luonne.
Liput näytökseen ovat myynnissä Savon Kinojen verkkokaupassa ja Tapion lippukassalla.

****************************

Kahden aivan liian erilaisen suvun ensimmäinen yhteinen jouluaatto lähtee railakkaasti raiteilta heti kättelyssä, kun isäntäpari paljastaa tarkkaan vaalimansa salaisuuden: talossa on myös emäntä, ja tämä on viimeisillään raskaana! Äkkiväärä sukulaisjoukko ei tietenkään uutista purematta niele, vaan vaatii isyyttä selvitettäväksi — mikä ei olekaan ihan yksinkertainen tehtävä. Hulvaton väärinkäsitysten vuoristorata ajaa jouluvieraat hermoromahduksen partaalle, ja illan mittaan itse joulupukkikin joutuu katsomaan peiliin. Yhteinen joulu vaikuttaa jo täysin tuhoon tuomitulta, kunnes kaikkien yllätykseksi ilta huipentuu sydämet sulattavaan joulun ihmeeseen.

Menestysohjaaja Taru Mäkelän hyvän mielen jouluelokuva marssittaa valkokankaalle huikean suomalaisten koomikoiden tähtikaartin. Christoffer Strandberg, Martti Suosalo, Eeva Litmanen, Ali Jahangiri, Pirkko Hämäläinen, Sari Siikander ja Antti Tuomas Heikkinen loihtivat yhdessä tarjolle unohtumattoman jouluaterian, joka vie nauruhermot mennessään. Elokuvan tuottaa Don Films (Se mieletön remppa).

Kommentoi tapahtumaa (0)