event-300940 event-300940

Musiikki, Lasten tapahtumat

ANTTI LÖTJÖNEN QUINTET EAST


Järjestäjä:Antti Lötjönen
Paikka:Kouta-Sali
Osoite:Koskikatu 2
87101 Kajaani
Pääsymaksu:25.0

Lähde:Lippu.fi

ANTTI LÖTJÖNEN QUINTET EAST

Antti Lötjönen Quintet East

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä Kajaaniin uuden levynsä ”Circus/Citadel" julkaisukiertueen merkeissä.

Miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa.

Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla, mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn tammikuun 2023 kiertueen alla.

Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle.
Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöä. Ja sitä tämä aika kaipaa.


Keväällä 2020 ilmestynyt ALQE:n debyyttialbumi keräsi laajasti kiitosta ja mm. Tampere Jazz Happeningissa 2020 loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on.

“Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään.”
- Harri Uusitorppa, Helsingin sanomat

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet / Kiertuetta tukevat Taike ja MES.

Kommentoi tapahtumaa (0)