event-292641 event-292641

Teatteri ja ooppera

LEMPI


Järjestäjä:Joensuun kaupunginteatteri
Paikka:Joensuun kaupunginteatteri
Osoite:Rantakatu 20
80100 Joensuu
Pääsymaksu:26.5

Lähde:Lippu.fi

LEMPI

LEMPI

Rovaniemen kauppalassa nauttivat kauppiaan kaksostyttäret Lempi ja Sisko nuoruudestaan saksalaissotilaiden huomion keskellä. Eletään Lapin sodan aikaa.
Sisko on jo oman onnensa löytänyt ja yllyttää Lempiä lyömään vetoa, kykeneekö tämä hurmaamaan ensimmäisen miehen, joka kauppaan astuu. Arpa osuu suolaa ja valkoista maalia ostamaan tulleeseen, Pursuojan nuoreen isäntään, Viljamiin. Viljami: "Miehellä pitää olla vaimo, mutta että se olisi tällaista sinun kanssasi, sitä en osannut arvata..."

Pursuojan nuoren parin elämään tuo oman asetelmansa erikoisella elämänviivalla tuomittu Elli, joka otetaan tilalle töihin auttamaan isäntää ja tämän omaperäistä kaupunkilaisrouvaa, jonka hymyssä on jotain vierasta. Juuri kun kaiken pitäisi alkaa, heittää sota ihmiset kipeästi eroon toisistaan ja Lempi katoaa…

Lempi on tiheätunnelmainen ja herkkyydessään väkevä draama rakkauden kannattelemista ja haavoittamista ihmisistä. Esityksemme kertoo rakkauden voimasta, jonka seuraukset ovat arvaamattomat ja muistuttaa, kuinka emme koskaan näe toisiamme kokonaisena - meidän tarinamme sivuhenkilöt ovat pääosassa omassa elämässään. Sisko: ”Ihmisestä ei näe eikä tiedä, millaiset voimat tai intohimot hänen sisällään loiskivat. Me näemme aina vain yhden puolen, ihan kuin sivukuvan. Toinen puoli jää piiloon.”

Lempi perustuu kuusamolaisen Minna Rytisalon romaaniin. Tämä vuonna 2016 ilmestynyt romaani on palkittu mm. kirjabloggaajien myöntämällä Blogistanian Finlandialla, Kiitos kirjasta -mitalilla ja Botnia-palkinnolla.

ROOLEISSA Regina Launivuo Suvi-Maaria Virta Hannes Mikkelsson sekä äänirooleissa mm. Minni Gråhn ja Markku Maasilta ALKUPERÄISTEOS Minna Rytisalon romaani Lempi DRAMATISOINTI Miika Muranen ja Sinikka Sanelma OHJAUS Maria Karhapää LAVASTUSSUUNNITTELU Iris Routa PUKUSUUNNITTELU Nina Paakkunainen ENSI-ILTA kiertueella Kontiolahdella 23.11.2022 KESTOARVIO n. 2 h 25 min, sisältäen väliajan PIENI NÄYTTÄMÖ

Huomio: Esitys sisältää kertomuksia väkivaltaisista tapahtumista, jotka voivat aiheuttaa herkimmille katsojille ahdistusta.

Kommentoi tapahtumaa (0)