event-283024 event-283024

Teatteri ja ooppera

Heiman

Järjestäjä:Wasa Teater - Österbottens Regionteater
Paikka:Ernst salonger
Osoite:Sandögatan 7
65100 VASA Vaasa
Pääsymaksu:min 0.18 € - max 250

Lähde:Netticket

Heiman

Wasa Teater - Lokala upplevelser i världsklass
Sandögatan 7, 65100 Vasa

Romanen Heiman skriven av teaterchefen och författaren Ann-Luise Bertell kom ut under 2020. Boken har nominerats till Finlandiapriset och Runebergspriset. Hösten 2022 blir Heiman till teaterföreställning på Wasa Teaters stora scen.
Scenversionen av Bertells Heiman behandlar liksom boken teman som ensamhet, rädsla, skuld, föräldralöshet men också kärlek och hur den tar sig uttryck och går i arv mellan generationerna. Heiman ser på Finlands historia genom en familjs ögon. Föreställningen befolkas av Elof och Olga, deras grannar och släktingar, bybor, auktionskunder, kyrkobesökare, soldater och förstås, en hare. Musiken och rörelsen har en viktig plats i scenversionen. Berättelsen är sprungen ur den steniga österbottniska myllan och frågar sig vilket pris man måste betala om man aldrig får vara sig själv.

Manuset till teaterföreställningen har skrivits av författaren Ann-Luise själv, med Erik Kiviniemi som dramaturg. Bertell står också för regin.

Musik till föreställningen skapas av Jakobstadssångerskan och musikern Charlotta Kerbs. Scenografin planeras av Peter Ahlqvist och dräkterna av Heidi Wikar.

Skådespelares som medverkar är Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Lina Ekblad, Markus Lytts, Tove Qvickström och Maria Udd. Gästande skådespelare i Heiman är Anders Hassel, Mats Holmqvist Erik Kiviniemi och Susanne Marins.

Urpremiär för Heiman blir det 17 september 2022.

Föreställningen textas till finska, engelska och svenska från och med oktober 2022.

Längd ca 2 h 45 min, 1 paus

Kommentoi tapahtumaa (0)