event-305856 event-305856

Musiikki, Elokuva ja kirjallisuus

LeffaLive: Queer Night with Fado Bicha


Järjestäjä:DocPoint-elokuvatapahtumat ry ja Pop Up Kino Helsinki
Paikka:Suvilahden Tiivistämö
Osoite:Kaasutehtaankatu 1
00580 Helsinki
Pääsymaksu:15

Lähde:Tapahtumainfo

LeffaLive: Queer Night with Fado Bicha

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali 2023 järjestää keskiviikkona 1.2. Queer-päivän Suvilahden Tiivistämöllä alkaen klo 20.00.

Ilta huipentuu Queer Night with Fado Bicha -keikkaan. Unescon kulttuuriperinnön listallakin oleva fado-musiikki on syntynyt Lissabonin köyhimpien korttelien pimeillä kujilla, tavernoissa ja bordelleissa, ja se on perinteisesti ollut hyvin sukupuolinormatiivista. Suomessa tunnetuimmat fado-muusikot ovat täällä tiuhaan vierailleet Mariza ja Ana Moura. Suoraan Lissabonin hämyisiltä klubeilta Helsingin yöhön saapuva Fado Bicha (engl. Faggot Fado) vie genren vielä entistäkin ainutlaatuisempiin sfääreihin. Illan aikana nähdään Fado Bichasta kertova lyhytdokumentti It’s Not Fado, It’s Faggot Fado. Tule ja antaudu vapauttavan ja voimaannuttavan queer-fadon silmiähivelevälle showlle ja lumoaville rytmeille. Illan päättää DJ-kollektiivi CEX.

Queer-päivänä DocPoint esittää myös näytökset elokuvista Gabi, Between Ages 8 and 13 ja Fashion Babylon yhteistyössä Pop Up Kino Helsingin kanssa. Huomioithan, että liput näihin näytöksiin myydään erikseen! Elokuvakohtaiset liput täältä: https://docpointfestival.fi/ohjelmisto/#ohjelmisto+events_category:elokuvat

Kommentoi tapahtumaa (0)