event-191212 event-191212

Näyttelyt

KATSEIDEN VÄLISSÄ | Virtuaalinäyttely 31.3.2023 alkaen


Järjestäjä:Porin taidemuseo
Paikka:Porin taidemuseo
Osoite:Pori
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

KATSEIDEN VÄLISSÄ | Virtuaalinäyttely 31.3.2023 alkaen

Katseiden välissä -virtuaalinäyttely tuo 50 Porin kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa taideteosta kotisohville ja koululuokkiin koettaviksi. Digimuseo-palvelun kanssa yhteistyössä toteutettuun, Porin taidemuseolle suunniteltuun virtuaaliseen näyttelytilaan voi tutustua maksutta. Näyttely julkaistaan Digimuseossa 31.3.2023. | digimuseo.fi 

Katseiden välissä -näyttely johdattaa kävijät pohtimaan erilaisia näkökulmia taiteen tekemiseen, katsomiseen ja kokemiseen viiden teeman kautta: Jotakin minussa, Salattu maailma, Muisto eletystä, Pintaa syvemmältä ja Kokemus tilasta. Näyttely luo katsauksen kokoelman kotimaisten taiteilijoiden teoksiin 1800-luvun lopulta nykypäivään. Mukana on uudempia kokoelmahankintoja, harvemmin yleisölle esiteltyjä teoksia ja poimintoja kokoelman vanhemman taiteen kokonaisuudesta.  

Kaikki näyttelytekstit ja taiteilijaesittelyt ovat myös kuunneltavissa ja taideteoksiin voi tutustua kuvailutulkattuina. 

Näyttelyn Tutki, tee ja opi -kokonaisuus sisältää innostavia tehtäviä ja materiaaleja kaikenikäisille näyttelykävijöille. Kouluille on suunniteltu omat tehtäväpaketit.  

Taiteilijat: Elin Danielson-Gambogi, Jan Eerala, Aarne Elomaa, Susanne Gottberg, Marjatta Hanhijoki, Heikki Hautala, Illusia Juvani, Anja Karkku-Hohti, Tero Kiiskinen, Kaisu Koivisto, Juuso Leppälä, Juhani Linnovaara, Eila Minkkinen, Frida Moukulainen, Sari Moilala, Otto Mäkilä, Alpo Nummelin, Paul Osipow, Niko Palokangas, Eeva Peura, Samu Raatikainen, Taneli Stenberg, Matti Tainio, Juhani Tarna, Immo Tuominen, Jenni Yppärilä

Näyttelyn työryhmä: 
Kuraattorit: Jasmin Lehtiniemi ja Mirja Ramstedt-Salonen, Porin taidemuseo 
Pedagoginen sisältö: Ilona Juntura, Jasmin Lehtiniemi, Mirja Ramstedt-Salonen, Porin taidemuseo 
Graafinen suunnittelu: Kati Kunnas-Holmström, Porin taidemuseo 
Teosten kuvailutulkkaus: Anu Aaltonen ja Helena Ryti.       
Teokset on kuvailutulkattu valokuvien pohjalta.  
Lukijat: Anu Aaltonen ja Leena Reikko
Kuvailutulkkauskonsultti: Jarkko Lauri 

Kommentoi tapahtumaa (0)