event-310109 event-310109

Musiikki, Lasten tapahtumat

Lounaskonsertti: UMO Helsinki Ensemble – Tribuutti Horace Silverille


Järjestäjä:UMO Helsinki Ensemble
Paikka:Savoy-teatteri
Osoite:Kasarmikatu 46-48
00130 Helsinki
Pääsymaksu:0.0

Lähde:Lippu.fi

Lounaskonsertti: UMO Helsinki Ensemble – Tribuutti Horace Silverille

Savoy: Lounaskonsertti: UMO Helsinki Ensemble – Tribuutti Horace Silverille
Orkesteria johtaa Tero Saarti
Ti 21.3.2023 klo 12 // Savoy-teatteri, Helsinki

Savoy-teatterin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran toivottu lounaskonsertti maaliskuussa!

UMOn trumpetisti Tero Saarti on koonnut kiinnostavan kokonaisuuden säveltäjälegenda Horace Silverin (1928–2014) musiikkia UMO Helsinki Ensemblen tulkittavaksi. UMO Helsinki Ensemble on UMO Helsinki Jazz Orchestran riveistä koottu pienempi kokoonpano, jonka muusikoilla on mittava ura niin UMOn riveissä kuin lukuisissa omissa projekteissaan.

Pianisti ja saksofonisti Horace Silver oli yksi Hard Bop -tyylisuunnan kehittäjistä. Hän perusti vuonna 1953 rumpali Art Blakeyn kanssa The Jazz Messenger -yhtyeen, joka määritteli Hard Bopin perustan. Silverin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat myös mm. Stan Getz, jonka kanssa mies teki ensimmäisen levytyksensä vuonna 1950, sekä Miles Davis, jolle hän kirjoitti musiikkia. Silver levytti vuosikymmeniä Blue Note -levymerkille ennen oman levymerkkinsä perustamista.

Silverin iskevät, koukuttavat ja eri tyylejä sekoittavat sävellykset pohjautuvat bluesin ja gospelin liittoon, johon hän usein yhdisti latinalaista rytmiikkaa. Silverin sävellykset ovat jazzstandardeja, joissa melodia on hyvin tunnistettavissa ja jotka antavat hyvän pohjan improvisaatioon.

Konsertissa kuullaan Hard Bopin pioneeriksikin kutsutun Silverin tuotannosta mm. hänen ensimmäinen hittinsä The Preacher ja yksi tunnetuimmista sävellyksistään Song for My Father.

Konsertin kesto 1 h.

HUOM! Vapaa pääsy, mutta lippu tarvitaan. Hankithan lipun ennakkoon Savoy-teatterin lippuluukulta (0 €) tai Lippu.fi-verkkokaupasta (0 €). Lippu.fi:n myyntipisteissä kulut ovat 3 € / tilaus, R-kioskeilla 3 € / tilaus + 1 € / lippu. Max. 6 lippua / varaus. Isommat ryhmävaraukset suoraan Savoysta. Ennakkolipulla sisään klo 11:50 asti. Tämän jälkeen mahdollisesti tyhjäksi jääneet paikat täytetään liputtomilla asiakkailla. Kannattaa tulla ajoissa paikalle, koska saliin ei pääse myöhässä.

Tuotanto: Savoy-teatteri & UMO Helsinki Jazz Orchestra
https://www.savoyteatteri.fi
http://umohelsinki.fi/fi

Tero Saartin kuva: Heikki Kynsijärvi

Savoy-teatterin asiakkaille majoitukset Hotel Havenissa -30 % alennuksella päivän joustavasta hinnasta.
ETUKOODI: PROSAVOY
Varaa majoitus tästä

Kommentoi tapahtumaa (0)