event-320622 event-320622

Näyttelyt

Dreamy – Queer ja vapaus unelmoida


Järjestäjä:Nykytaiteen museo Kiasma
Paikka:Nykytaiteen museo Kiasma
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Dreamy – Queer ja vapaus unelmoida

Dreamy keskittyy seksuaalisuuden ja sukupuolen kysymyksiin Kansallisgallerian kokoelmista valituissa teoksissa. Näyttelyn teoksista voi löytää queeriä oman paikan etsimistä, kipua, rakkautta, himoa, fantasiaa ja unelmien tekemistä todeksi.

Näyttely kysyy, millaista on queeristi eletty elämä. Termi queer tarkoittaa tässä yhteydessä olemisen tai tekemisen tapaa, johon kuuluu vapautumista totutusta. Näyttelyn teokset ovat kuin koodeja, joita voi purkaa ja siten löytää uudenlaisia yhteyksiä itse ja maailman välillä. Dreamy viittaa sanana puolestaan esimerkiksi unelmointiin ja fantasiaan.

Dreamyn teemoja ovat muun muassa yhteyden hakeminen, kodin löytäminen ja rakkauden etsiminen. Teemoja syventää entisestään Kiasma-teatterin ohjelmisto, jossa nähdään esityksiä nosteessa olevilta tekijöiltä.

Näyttelyn taiteilijat ovat Lynda Benglis, Jessica Andrey Bogush, Rotimi Fani-Kayode, Nan Goldin, Artor Jesus Inkerö, Jukka Korkeila, Anne Koskinen, Reija Meriläinen, Kalervo Palsa, Tero Puha, Jacolby Satterwhite, Anna Uddenberg ja Bogna Luiza Wisniewska. Näyttelyn on kuratoinut freelance-kuraattori ja kirjoittaja Max Hannus.

Kommentoi tapahtumaa (0)