event-323716 event-323716

Näyttelyt, Lasten tapahtumat, Messut ja markkinat, Muut

King Tiger Parolan panssarimuseossa


Järjestäjä:Panssarimuseo
Paikka:Parolan panssarimuseo
Osoite:Hämeenlinna
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

King Tiger Parolan panssarimuseossa

Königstiger, King Tiger, Royal Tiger, Kungstiger tai Kuningastiikeri rakkaalla lapsella kun on monta nimeä ja joillakin kielillä useampiakin. Viralliselta nimeltään Panzerkamfwagen VI Ausf. B "Tiger II". Museolle näytteille tuleva yksilö on V2 eli toinen kolmesta 1943-1944 vuosien vaihteessa valmistuneesta prototyypistä. Kuningastiikeri on nähtävillä 14.4.-30.9.2023 välisen ajan Panssarimuseossa. Tule itse toteamaan onko maineensa veroinen.

Parolan panssarimuseo on Hattulassa sijaitseva panssari- ja panssarintorjuntajoukkoja ja niiden historiaa esittelevä aselajimuseo, jossa on esillä kattava kokoelma itsenäisyyden ajan panssarivaunuja, -autoja ja panssarintorjunta-aseita sekä panssarijuna. Muutaman kilometrin päässä museosta ovat Panssariprikaatin kasarmit ja harjoittelumaasto Parolannummella. Vuosittain museoon tutustuu runsaat 30 000 ihmistä, mikä tekee siitä yhden Hattulan tunnetuimmista ja suosituimmista nähtävyyksistä.

Museon näyttelytiloihin kuuluu kaksi isoa lämmintä hallia. Myymälän yhteydessä olevassa vanhemmassa hallissa on esillä museon vanhimpien vaunujen lisäksi panssarijoukkojen pienesineistöä, kuten univormuja. Uudemmassa hallissa on hieman uudenaikaisempia, ajokuntoisia vaunuja. Näiden lisäksi rinteessä on kylmä moottorihalli, jossa on esillä vaunujen moottoreita, voimansiirto- ynnä muita välineitä. Lisäksi panssarintorjuntanäyttelylle on lämmitetty rakennus, jossa on runsaasti panssarintorjuntatykkejä ja muita panssarintorjunta-aseita. Tilan puutteen vuoksi paljon vaunuja ja tykkejä on jouduttu sijoittamaan myös ulkotiloihin. Näyttelytilojen lisäksi museoon kuuluu kahvila sekä matkamuistomyymälä, jossa on laaja valikoima panssareihin ja yleiseen sotahistoriaan liittyviä matkamuistoja, tavaroita ja kirjallisuutta. Panssarimuseo myös itse tutkii ja julkaisee panssareiden historiaan liittyvää materiaalia.

Kokoelman arvokkaimman osan muodostaa talvi- ja jatkosodassa viholliselta vallattu kalusto: kun omia panssarivaunuja ei sota-aikana ollut, ne piti hankkia sotasaaliina.[3] Museossa on näytteillä harvinainen Sturmgeschütz III -rynnäkkötykki, T-26, T-28, T-34, Panzer IV ja muita puolustusvoimien käytössä olleita panssariajoneuvoja koko puolustusvoimien historian ajalta. Museon uusin vaunu on edelleen palveluskäytössä oleva panssarivaunutyyppi Leopard 2A4.


Kommentoi tapahtumaa (0)