event-313056 event-313056

Näyttelyt

Hurmaavat huonekasvit — Kaukomailta koteihin


Järjestäjä:Talomuseo Glims
Paikka:Talomuseo Glims
Osoite:Espoon kaupunki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Hurmaavat huonekasvit — Kaukomailta koteihin

Talomuseo Glimsissä voi kokea elävää kulttuuriperintöä. Rakennusten ja kokoelmaesineiden lisäksi museo vaalii perinnekasveja, joita löytyy niin ulkoa kuin sisältä. Perinteiset pelakuut ja mehevät juorut kertovat millaisia kasveja Glimsissä on kasvanut entisaikaan. Mutta mistä nämä kaunottaret ovat löytäneet tiensä espoolaisten ikkunalaudoille ja millaiset kasvit ovat olleet muodissa eri aikoina?

Ulkomaiden kasvit toivat tuulahduksen eksotiikkaa Suomen kartanoihin, joista ne hiljalleen siirtyivät maaseudun tupien ikkunalaudoille. Kalliit, ulkomaalaiset kasvit herättivät ihmetystä ja ihastusta. Aikojen kuluessa kasvit alkoivat yleistyä ja niistä tuli tavallisempia myös köyhempien ihmisten kodeissa. Näyttelyssä esitellään huonekasvien matkaa kartanoiden kasvihuoneista aina nykypäivän ikkunalaudalle asti.

Näyttelyn tekstit on kirjoittanut kasvibiologi Teija Alanko, joka on perehtynyt hyötykasvien ja puutarhojen historiaan. Tietokirjailijana ja kasviarkeologina Alanko on perehtynyt laajasti, sekä monipuolisesti kasvien historiaan.

Kommentoi tapahtumaa (0)