event-301484 event-301484

Lasten tapahtumat, Teatteri ja ooppera, Muut

PEKKA LAINE & THE ENCHANTED


Järjestäjä:Pekka Laine & The Enchanted
Paikka:Tampere-talo, Pieni sali
Osoite:Yliopistonkatu 55
33100 Tampere
Pääsymaksu:29.0

Lähde:Lippu.fi

PEKKA LAINE & THE ENCHANTED

Pekka Laine & The Enchanted

Pekka Laine & The Enchanted:
Pekka Laine
, kitara
Tommi Pietiläinen, kitara
Topias Tiheäsalo, kitara
Toni Liimatta, koskettimet
Väinö Karjalainen, basso
Mooses Kuloniemi, rummut

Pekka Laine elää kaksoiselämää. Päivisin hän on arvostettu Yleisradion musiikkitoimittaja, joka suosituissa radio-ohjelmissaan ja televisiodokumenteissa myllää populaarikulttuurin syövereissä. Sitten on se hämärämpi puoli eli kitaristi ja musiikintekijä Pekka Laine. Kulttimainetta nauttivan The Hypnomen-yhtyeen primus moottorina Laine on 1990-luvulta asti tehnyt villisti kuplivaa instrumentaalimusiikkia. Primitiivisestä laaturäminästä sielukkaan psykedelian sfääreihin vienyt tutkimusmatkailu on nyt saavuttanut yhden tärkeän seisakkeen.

Kitaralegenda Esa Pulliaisen rohkaisemana ja yllyttämänä syntyi soolodebyytti The Enchanted Guitar of Pekka Laine. Levy on rakkaudentunnustus lumotulle soittimelle, sähkökitaralle ja sen kosmisille kaiuille. Intohimolla ja luovalla hulluudella keitetty soppa osui hermoon ja lumottu kitara keräsi kosolti suitsutusta ilmestyttyään keväällä 2021. The Enchanted Guitar osui hyvin myös kriitikkokunnan hermoon. Helsingin Sanomat, Hufvudstadbladet ja Soundi nostivat albumin Vuoden 2021 parhaiden joukkoon.

Seuraava askel oli vääjäämätön. Maaginen mielikuvitusmatka on vietävä live-yleisön eteen ja syntyi Pekka Laine & The Enchanted. Kuusimiehisessä unelmayhtyeessä kokemus ja näkemys kohtaavat nuoruuden vimman, kun indie-konkarit ja uuden polven tyyliniekat hyppäävät saman raketin kyytiin. The Enchanted-soittajien ansioluettelosta löytyy musiikillista moninaisuutta kitara-popista ja instrumentaalirockista tiukkaan jazz-tykitykseen ja kokeelliseen erikoismeininkiin.

Livesovituksina Laineen instrumentaalisävellykset tarjoavat mielikuvitusmatkailua koko rahalla. Luvassa on psykedeelisiä rantalomakokemuksia, jännittäviä hetkiä länkkärimaisemissa, pikapyrähdyksiä avaruuteen ja surrealistisia seikkailuita. Palkitun musiikkivideo-ohjaaja Tommi Pietiläisen ja Pekka Laineen ideoimat visuaalit antavat soivalle matkalle viimeisen silauksen.

Kommentoi tapahtumaa (0)