event-313009 event-313009

Näyttelyt

Kiasma 25 vuotta


Järjestäjä:Nykytaiteen museo Kiasma
Paikka:Nykytaiteen museo Kiasma
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Kiasma 25 vuotta

Museon aulassa esiintyy Ben Fury & street dancers, joka tuo katutanssia yleisön joukkoon viiden tanssijan voimin.

Lapsille järjestetään katutanssidisko ja graffitityöpaja Kiasma-teatterissa ja sen lämpiössä klo 16–18. Lasten ohjelmanumerot on tarkoitettu alle 12-vuotiaille, ja aikuiset osallistuvat niihin lastensa kanssa.

Kiasma Caféssa ja museokaupassa on juhlan kunniaksi tarjouksia, ja museon alakerrassa jaetaan yleisölle taidejulkaisuja ja -julisteita vuosien varrelta. Kahvilassa esiintyy DJ:itä klo 12 alkaen aina klo 22 saakka, johon asti museon alakerta palveluineen on auki. Näyttelyt suljetaan klo 20.30.

Tom of Finland – Rohkea matka -näyttelyn yleisöopastuksella pääsee tutustumaan näyttelyn teoksiin ja taiteilijan elämään syvemmin. Opastukset järjestetään suomeksi klo 17–18 ja englanniksi klo 18–19. Näyttelyä ei suositella lapsille sen sisältämän suorasukaisen seksuaalisen kuvaston vuoksi.

Illalla Kiasma-teatterissa voi syventyä Tom of Finlandin uraan dokumenttielokuvan Daddy and the Muscle Academy parissa klo 19 alkaen. Elokuvan ikäraja on 16.

Rohkea matka -näyttelyn lisäksi museossa on käynnissä näyttely Dreamy – Queer ja vapaus unelmoida, joka keskittyy seksuaalisuuden ja sukupuolen kysymyksiin Kansallisgallerian kokoelmista valituissa teoksissa. Kiasman neljännessä ja viidennessä kerroksessa on puolestaan Daniel Steegmann Mangranén näyttely. Sen teokset herättelevät aisteja ja kyseenalaistavat tapoja, joilla olemme tottuneet katsomaan maailmaa.

Sisäänpääsy museoon juhlapäivänä ja kaikki juhlapäivän ohjelma on maksutonta.

Kommentoi tapahtumaa (0)