event-317071 event-317071

Musiikki, E-tapahtumat

Puistokonsertti Tampereen Sorsapuistossa 2023


Järjestäjä:Tampere Filharmonia ja Tampere-talo
Paikka:Sorsapuisto
Osoite:Sorsapuisto 1
33500 Tampere
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Puistokonsertti Tampereen Sorsapuistossa 2023

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa 12.8 klo 18. Tampereen kulttuurisyksyn avaava koko perheen maksuton tapahtuma kerää vuosittain tuhansia ihmisiä nauttimaan sinfoniaorkesterin soinnista rennosti omalta viltiltä käsin. Tänä vuonna yleisölle tarjoillaan ikivihreitä elokuva- ja näyttämömusiikin helmiä.

Puistokonsertin johtaa ensimmäistä kertaa Tampere Filharmonian uusi ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja Matthew Halls. Santtu-Matias Rouvalin tilalla aloittava britti on Tampere Filharmonian kahdestoista ylikapellimestari ja kolmas ulkomaalainen kyseisessä tehtävässä. Laaja-alaisesti vanhan ja uuden musiikin parissa työskentelevä Halls odottaa innolla elokuista ulkoilmakonserttia ja syventymistä elokuvien ja musikaalien maailmaan.

Konsertin solistina esiintyy Helena Juntunen, joka on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälisistä sopraanotähdistämme. Viime kaudella Juntunen lauloi muiden muassa Giuseppe Verdin Aidan nimiroolin Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Franz Schrekerin Der Schatzgräber-teosharvinaisuuden Elsin roolin Strasbourgissa. Seuraavaksi Juntusta voi Tampereen ohella kuulla Richard Straussin Die Frau ohne Shatten -oopperan Keisarinnana Kölnin oopperassa sekä Johann StraussinLepakko-operetin Rosalindena Suomen Kansallisoopperassa.

Puistokonsertin aikana Sorsapuiston tapahtuma-alueella on myynnissä kylmää ja kuumaa juotavaa sekä suolaista ja makeaa syötävää klo 21 asti. Ravintola Tuhto palvelee konserttipäivänä klo 12–22 ja tarjoilee tavallisen ruokalistan lisäksi pientä purtavaa, jota voi viedä myös puiston puolelle. Tampere-talon lipunmyynnistä voi konserttipäivänä ostaa tarjoushintaisia lippuja syksyn konsertteihin.

Yleisradio televisioi Puistokonsertin suorana Yle Areenassa klo 18 ja viivästettynä suorana Yle Teema -kanavalla klo 20. Lähetyksen juontaa musiikkitoimittaja ja laulaja Ahti Paunu. Ennen Tampere Filharmonian esiintymistä DJ Juissi viihdyttää puiston kuulijoita jo klo 15 alkaen

Kommentoi tapahtumaa (0)