event-320672 event-320672

Näyttelyt

Galleria Inton Miia Ruohonen: Features


Järjestäjä:Ars Nova
Paikka:Ars Nova
Osoite:
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Galleria Inton Miia Ruohonen: Features

Turkulainen Miia Ruohonen (s. 1987) työskentelee ensisijaisesti tekstiilimateriaalin parissa. Hän ompelee käsin ainutlaatuisia olentoja, joihin on loihdittu monimutkaisia ja ilmeikkäitä koristeluja helmillä, napeilla, vetoketjuilla ja koristenauhoilla. Tähän päivään mennessä erikokoisia pehmeitä teoksia on syntynyt yli 500 kappaletta. Tämän lisäksi hän tuo esiin omaa mielikuvitusmaailmaansa akryylimaalauksissa, joissa vilisee samoja olentoja. Ruohonen on myös innokas keräilijä: hän arkistoi sanomalehtileikkeitä aihepiireittäin ja keräilee anime-leluja ja sarjakuvia.

Rettigin palatsin takkahuoneen on valloittanut sekalainen lauma Ruohosen olentoja. Jokainen niistä on täysin mielikuvituksellinen, ennennäkemätön hybridi. Teokset ovat varsin painavia ja kiinteitä, sillä ne on täytetty vanulla. Olennot tuntuvat notkeilta: niiden raajat, hännät ja päät liikkuvat eri tavoilla. Ihon ja karvapeitteen kuviointi sekä kasvojen yksityiskohdat on valmistettu nokkelasti erilaisesta koriste- ja käyttötavarasta.

Miia Ruohosen teosten luonne on taktiili. Teoksissa on valtavasti virikettä kosketusaistille. Tekstiilin ja muiden materiaalien tuntua ja kontrasteja on hyödynnetty maksimaalisesti. Hätkähdyttävää olennoissa on myös niiden mielikuvituksellisuus. Teosten huolellisesta viimeistelystä näkee, että niiden valmistaminen on vienyt paljon aikaa ja vaatinut monenlaisia taitoja.

Miia Ruohonen valittiin Kettuki Ry:n vuoden taiteilijaksi 2012. Kettukin juhlanäyttely Örkkejä ja ötököitä oli esillä Hämeenlinnan Verkatehtaalla Galleria Arxissa 17.1.–25.2.2012. Miia Ruohosella on paljon taideopintoja. Hän on opiskellut kaksi vuotta Hämeenlinnassa Perttulan erityisammattikoulun KUVA-koulutuksessa ja kolme vuotta Kaarisillan ammatillisessa taidekoulutuksessa Nastolassa. Tällä hetkellä Nurminen maalaa tauluja Taidekeskus Inton taidestudiossa Ravattulan Pompossa.

Kommentoi tapahtumaa (0)