event-316256 event-316256

Teatteri ja ooppera

Nukkekoti


Järjestäjä:KOM-teatteri
Paikka:Teatterisali
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:40.1

Lähde:Lippu.fi

Nukkekoti

Henrik Ibsen – Mikko Roiha
Nukkekoti – kohtauksia eräästä avioerosta

Tuoreista klassikkotulkinnoistaan tunnettu ohjaaja Mikko Roiha tuo oman aikansa kauhukakaran, Henrik Ibsenin, Nukkekodin KOM-teatteriin syksyllä 2023.

Henrik Ibsen oli todellinen shokkitaiteilija, ”nuori lupaava lahjakkuus”, josta kasvoi modernin draaman isä. Romanttisena perhedraamana alkava Nukkekoti kohahdutti aikanaan viktoriaanisten avioliittonormien ja naisen alistetun aseman terävällä kritiikillä, ja kietoutuu yhä ajankohtaisiin ihmisarvon ja tasa-arvon teemoihin.

Roihan Nukkekoti sijoittuu 2000-luvun alun Suomeen. Rahan ja rakkauden, vallan ja petoksen teemoja ruoditaan nyt leveällä poljennolla Pohjanmaan lakeuksilla.

Suhteessaan kipuilevana pääparina nähdään Aleksi Holkko rinnallaan Niko Saarela. Muissa rooleissa kulisseja kolistelevat Vilma Melasniemi, Tiina Weckström ja Markus Riuttu.

”Kaikki onnelliset perheet muistuttavat toisiaan, jokainen onneton perhe on onneton omalla tavallaan”, Leo Tolstoi toteaa Anna Kareninan alussa. ”Kenellä on oikeus onnettomaan avioliittoon?” kysyy Mikko Roiha. Mikko Roiha on omaleimainen teatteriohjaaja, joka on työskennellyt niin suurissa kaupunginteattereissa kuin vapaissa ryhmissä. Hän on saanut näyttämötaiteen valtionpalkinnon työstään omaperäisenä teatterin tekijänä ja oman tiensä kulkijana.

KOM-teatteri ja Nukkekodin tekijät haluavat vastata entistä paremmin yleisön toiveisiin: kaikki Nukkekodin esitykset tekstitetään englanniksi, jotta teatterielämys on tarjolla myös ei-suomenkielisille katsojille.

Näyttämöllä Aleksi Holkko, Niko Saarela, Vilma Melasniemi, Markus Riuttu ja Tiina Weckström
Ohjaus ja sovitus Mikko Roiha
Lavastus- ja valosuunnittelu Mikko Roiha
Äänisuunnittelu Jani Rapo
Pukusuunnittelu Riitta Röpelinen
Maskeeraus Leila Mäkynen
Ohjaajan assistentti Tiiu Poikonen

Kommentoi tapahtumaa (0)