event-327717 event-327717

Musiikki, Lasten tapahtumat

Juurakko - Yhdeksäs talvi


Järjestäjä:Juurakko
Paikka:Kulttuurimeijeri
Osoite:Meijerin Aukio 1
04600 Mäntsälä
Pääsymaksu:18.0

Lähde:Lippu.fi

Juurakko - Yhdeksäs talvi

Juurakon Yhdeksäs talvi -konsertissa kiiltävät joulukoristeiden sijaan lumen ja jään eri olomuodot. Talviset laulut värittävät pohjolan pimeintä aikaa ensilumesta sydäntalven leiskuviin revontuliin ja keväiseen jäiden lähtöön.Juurakko vie kuulijan yli viimaisten peltojen, läpijouluvalojen täyteisten kaupunkien, yhä pohjoisemmaksi tunturien juurelle.

Olemme vaikuttuneet kaamosajan vanhoista tarinoista, ihastuneet lunta ja jäätä kuvaaviin lukemattomiin sanoihin ja pohtineet, ovatko talven tarinat häviävää perinnettä, jos kylmän aikaa ei enää tulevaisuudessa ole. Konsertissa ei sivuuteta huolta ilmaston lämpenemisestä, mutta se esitetään Juurakon energisellä tyylillä siten,että palkintona on parempi mieli ja halu toimia.

Juurimusiikkia ja väkevää tarinankerrontaa yhdistelevä Juurakko risteyttää suomenkielisen blueslaulannan ja perinteisen kotimaisen soittimiston railakkaalla skiffle-asenteella. Rouhea Juurakko-blues ylittää musiikin tyylirajat riemukkaasti eikäkaihda eriskummallisiakaan tarinoita. Juurakko on juurilla ja mullassa kyynärpäitä myöten. Yhtye valittiin Vuoden Artistiksi vuoden2020 Etnogaalassa.

LAURA KAARTINEN
laulu, matkaharmoni, lyömäsoittimet
EIJA KANKAANRANTA kanteleet
KAISA SAARIKORPI laulu, sikarilaatikkosoittimet, kitarat, banjo, lyömäsoittimet
MINSKU TAMMELA laulu, jouhikko, kampa, munniharppu, lyömäsoittimet
ANNA WIKSTEN laulu, plankku, lyömäsoittimet

Kesto 60 min. Anniskelu.
Tarjoilut ennen konserttia.
Ovimyynti käteisellä 20€. Paikkoja rajallinen määrä.

Kommentoi tapahtumaa (0)