event-313463 event-313463

Teatteri ja ooppera

Pikku naisia


Järjestäjä:Turun Kaupunginteatteri
Paikka:Turun Kaupunginteatteri, Päänäyttämö
Osoite:Itäinen Rantakatu 14
20800 Turku
Pääsymaksu:min 29.0 € - max 48.0

Lähde:Lippu.fi

Pikku naisia

PIKKU NAISIA
Luo oma maailmasi


Rakastettu tarina tytöistä, jotka eivät epäröi etsiä omaa polkuaan. Jo, Meg, Beth ja Amy kutsuvat sisään luovaan, hauskaan ja rakastavaan maailmaansa, jota pyörittävät naiset, sillä Yhdysvalloissa 1860-luvulla käytävä sisällissota on jättänyt Marchin perheen pärjäämään ilman isää. Elämänjanoiset sisarukset rakentavat haluamansa todellisuuden ullakolle ja tarinoihinsa. Kodin sallivassa ilmapiirissä heillä on mahdollisuus kokeilla naisilta kiellettyjäkin asioita. Naapurin Laurien liittyminen joukkoon lisää taiteellisten tyttöjen haaveisiin myös ripauksen romantiikkaa. Erilaisista luonteista huolimatta sisarusten välillä on vahva yhteys eikä se horju, vaikka he kohtaavat vastoinkäymisiä, kolauksia ylpeydelle ja kipeän menetyksen. Tytöt uskovat itseensä ja toisiinsa - ja pystyvät mihin vain!

Lukuisille kielille käännetty ja elokuvina nähty tyttökirjallisuuden klassikko Pikku naisia on ikään kuin Louisa May Alcottin autofiktiota suoraan 1800-luvulta, sillä Jon hahmo kuvaa kirjailijaa itseään. Satu Rasilan uusi sovitus katsoo rakastettua tarinaa tämän päivän linssien sävyttämänä, mutta antaa paljon tilaa myös alkuperäiselle.

Tekijät
Teksti Louisa May Alcott
Sovitus Satu Rasila
Ohjaaja Sini Moila
Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen
Lavastus Tinja Salmi
Valosuunnittelu Janne Teivainen
Äänisuunnittelu Iiro Laakso
Videosuunnittelu Mika Hiltunen
Naamioinnin suunnittelu Saara Tawast

Rooleissa Isla Mustanoja, Katariina Havukainen, Anna Airola, Linda Hämäläinen, Samuel Kujala, Riitta Salminen, Kimmo Rasila, Kirsi Tarvainen, Markus Ilkka Uolevi, Stefan Karlsson

Kommentoi tapahtumaa (0)