event-318484 event-318484

Teatteri ja ooppera

Talo


Järjestäjä:Suomen Kansallisteatteri
Paikka:Suomen Kansallisteatteri, Omapohja
Osoite:Läntinen Teatterikuja 1b
00100 Helsinki
Pääsymaksu:35.0

Lähde:Lippu.fi

Talo

Taina West
Talo
Ystävyydestä ja elämän rajallisuudesta, sydämellisesti

Elämä on käännekohdassa, mutta lupaako se hyvää vai huonoa?
Näyttelijäkonkari Riikka (Pirjo Luoma-aho) ostaa vaarinsa rakentaman rintamamiestalon maaseudulta, lapsuutensa maisemista. Talon entinen omistaja ja Riikan naapuri Tarmo (Petri Liski) on yksinäinen vanhapoika, avulias ja käytännöllinen jokapaikanhöylä, joka tuntuu tuppautuvan paikalle juuri silloin, kun se kaikkein vähiten sopii. Maalaismiehen arkinen julkisivu ei kuitenkaan kerro koko totuutta yksinäisen miehen elämästä.

Piireissä pyörineen itsekeskeisen taiteilijanaisen ja maanläheisen peräkammarin isännän maailmat eivät kohtaa kolhuitta. Vähitellen ennakkoluulojen takaa tulee näkyviin ihminen: toinen, kuulija ja tukija. Kenties se, mikä näytti lopulliselta, voi olla uuden alku?

Taina Westin kirjoittama Talo on lämminhenkinen esitys elämän rajallisuudesta ja kahden yksinäisen ihmisen epätodennäköisestä ystävyydestä ‒ siitä, kuinka tärkeää on yhteys toiseen, jotta voisimme löytää uutta itsestämme. Esityksen ohjaa monien menestysesitysten tekijä Laura Jäntti, ja sen nimirooleissa esiintyvät Kansallisteatterin karismaattiset näyttelijät Petri Liski ja Pirjo Luoma-aho.

"Mä halusin olla ihminen, jolla on syöpä. En syöpä, jolla on ihminen."
Riikka


Kantaesitys Omapohjassa 1.11.2023

Työryhmä
Rooleissa
Petri Liski ja Pirjo Luoma-aho

Ohjaus Laura Jäntti Lavastus- ja pukusuunnittelu Auli Turtiainen Valosuunittelu Eetu Hiltunen Äänisuunnittelu Mikko Pietilä Naamioinnin suunnittelu Petra Kuntsi

Kommentoi tapahtumaa (0)