event-333863 event-333863

Näyttelyt

Luovuutta luonnostaan


Järjestäjä:Saarijärven museo
Paikka:Saarijärven museo
Osoite:Saarijärvi
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Luovuutta luonnostaan

Saarijärven museon perusnäyttelyssä on esillä kuvataidetta noin 100 vuoden ajalta saarijärveläisiltä ja saarijärveläissyntyisiltä taiteilijoilta sekä paikkakunnalla tehtyä tai siihen liittyvää taidetta myös muilta taiteilijoilta. Näyttelyn teokset ovat Saarijärven museon hallinnoimista Saarijärven kaupungin, Beda, Katri ja Aune Heralan säätiön sekä Saarijärven Mannilan Taidesäätiön taidekokoelmista.

Näyttely on esillä pysyvästi museon Autere-salissa, jonka vihkivät käyttöön Autere-suvun edustajat 7. helmikuuta 2020. Sali on nimetty Saarijärven kuvataiteen isän Hannes Autereen mukaan taiteilijan pojanpojan Jukka Autereen esityksestä. Jukka Autere on tukenut merkittävästi museota vuonna 2018 perustetun Saarijärven museon ystävät ry:n Saarijärven kulttuurin tukirahoituksen kautta. Ystäväyhdistys on mahdollistanut rahoitustuellaan museon laadukkaat tapahtumat ja näyttelyt – myös Saarijärven kuvataiteen perusnäyttelyn.

Luovuutta luonnostaan – Saarijärven kuvataiteen perusnäyttely on avoinna 13.12.2023 alkaen museon vaihtuvien näyttelyiden esilläoloaikojen mukaisesti.

Kommentoi tapahtumaa (0)