event-327111 event-327111

Messut ja markkinat, Muut

Tuomaan markkinat 2023


Järjestäjä:Helsingin kaupunki
Paikka:Senaatintori
Osoite:Helsinki
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Tuomaan markkinat 2023

Helsingin suurimman joulutapahtuma. Tuomaan Markkinat järjestetään tänä vuonna 1.–22.12.2023 Senaatintorilla. Viime vuonna tapahtumassa vieraili noin 350 000 kävijää.

Joulutorit (Christkindlmarkt tai Weihnachtsmarkt) ovat saksalaiseen kulttuuripiiriin kuuluva kaupunkien joulunalustapahtuma. Saksassa järjestetään nykyisin ainakin 150 joulumarkkinat. Joulumarkkinaperinne on levinnyt moniin maihin.

Tuomaan Markkinat on Helsingin vanhin ja kaunein ulkoilmassa järjestettävä joulutori. Markkinoilla panostetaan herkullisiin ruokakokemuksiin, persoonallisiin ja laadukkaisiin lahjoihin sekä kiireettömään joulun tunnelmaan. Markkinoiden sydämenä toimivat karuselli sekä ruoka- ja kahvilapiha, joka kutsuu viihtymään ja maistelemaan joulun makuja.

Tuomaan Markkinat toimii vastuullisesti ja tekee hyvää. Tuomaan Markkinoilla se tarkoittaa muun muassa kierrätykseen ja ekologisuuteen panostamista, ruokahävikin torjumista, hyväntekeväisyyttä, lähituottajien esiintuomista ja vastuullisia joululahjoja. Tapahtumassa tarjolla olevassa ruoassa painotetaan kasvisruokaa ja lähituottajia, ja käytössä ovat biohajoavat kertakäyttöastiat.

Tuomaan Markkinat on avoinna Helsingin Senaatintorilla 1.12.–22.12.2023 su–to klo 11–19 sekä pe–la klo 11–20. Markkinoille on vapaa pääsy.Kommentoi tapahtumaa (0)