event-341303 event-341303

Urheilu ja liikunta, Messut ja markkinat, Muut, E-tapahtumat

Super Bowl 2024


Järjestäjä:NFL
Paikka:Allegiant Stadium Las Vegas
Osoite:Las Vegas
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Super Bowl 2024

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-kausi huipentuu Super Bowliin sunnuntaina 11.2.2024 Ottelu pelataan Las Vegasissa, Nevadassa. Ensi kertaa yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista järjestetään Nevadassa, Allegiant Stadiumilla, jolle mahtuu jopa yli 70 000 katsojaa.Tammikuun pudotuspelit karsivat jyvät akanoista ja helmikuussa konferenssien voittajat kamppailevat himotusta mestaruuspokaalista. 

Super Bowlissa vastakkain ovat AFC-divisioonan Kansas City Chiefs sekä NFC-divisioonanSan Francisco 49ers. 49ers lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina erinomaisesti sujuneiden pudotuspelien jälkeen.

Perinteikkäällä 49ersillä on kolmanneksi eniten Super Bowl -voittoja, viisi, mutta viimeisin on vuodelta 1994. Finaalissa joukkue on pelannut 2013 ja 2020. Chiefs puolestaan on hallitseva mestari kaadettuaan viime vuoden Super Bowlissa Philadelphia Eaglesin.

Super Bowl on yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista ja samalla myös viihdespektaakkeli. Puoliajan tähtiartistina on tällä kertaa Usher.

NTV:n Super Bowl -studiossa on juontajana Peetu Pasanen ja asiantuntijoina Miro Kadmiry ja Akseli Olin. Selostajana toimii Mika Laurila. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 01.30 käynnistyvä ottelu esitetään MTV Katsomossa ja MTV Urheilu 1 -maksukanavalla.

Super Bowl on amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan jokavuotinen loppuottelu, joka pelataan tammi-helmikuun vaihteessa. Super Bowlissa kohtaavat pudotuspelien jälkeen kahden eri konferenssin, American Football Conferencen (AFC) ja National Football Conferencen (NFC) voittajat.

Super Bowl on yksi maailman seuratuimmista yksittäisistä urheilutapahtumista.

Kommentoi tapahtumaa (0)