event-343786 event-343786

Näyttelyt

Joel Slotte: Samat loitsut ja kummittelevat lammet


Järjestäjä:Turun taidemuseo
Paikka:Turun taidemuseo
Osoite:Turku
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Joel Slotte: Samat loitsut ja kummittelevat lammet

Teosten aiheet syntyvät ystävien kesken jaetuista kokemuksista ja keskusteluista, kuten nuotion polttamisesta kallioilla viilenevässä kesäyössä vaikeiden kysymysten äärellä, nektariinin mehun valumisesta käsivartta pitkin metrossa, joka vie kohti death metal -festareita, rasvaisen falafelin syömisestä hautausmaan porteilla taidemessujen VIP-illallisten jälkeen, omaan häkkivarastoon murtautumisesta avainten kadottua ja kuin salamana kirkkaalta taivaalta tapahtuneesta oivalluksesta kesken uintiretken lumpeiden seassa. Slotte kehystää näistä kokemuksista suodatetut kuva-aiheet muotokuviksi, joissa esiintyvät hahmot ovat usein ristiriitaisia ja monimutkaisia.

Maalausten hahmot saattavat monitulkintaisuudessaan olla ajatuksiinsa ja haaveisiinsa uppoutuneita tai keskellä jotakin oivallusta. He saattavat hakea turvaa synkännäköisistä keskiaikaisista fantasiamaailmoista, koska arkitodellisuus tuntuu hetkessä paljon painajaismaisemmalta. Monitulkintaisuus on myös kutsu asettua heidän asemaansa ja kokea todellisuutta hetken heidän kauttaan.

Joel Slotte (s. 1987, Kokkola) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka tunnetaan surrealistissävytteisistä maalauksistaan, jotka lainaavat runsaasti kuvastoa taidehistoriasta, mytologioista ja alakulttuureista. Hän on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2016. Slotte valittiin vuonna 2021 Vuoden Nuoreksi Taiteilijaksi ja hänen teoksiaan on mm. Kiasman, Turun taidemuseon, Helsingin taidemuseon ja Tampereen taidemuseon kokoelmissa.

Taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Héléne ja Walter Grönqvistin Säätiö sekä Suomen kulttuurirahasto. Näyttely on saanut tukea Museovirastolta.

Kommentoi tapahtumaa (0)