event-339561 event-339561

Musiikki

Viatcheslav Novikov, piano


Järjestäjä:Tmi Aarni Puupponen
Paikka:Kulttuurikeskus Caisa, Leipätehdas, Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki
Osoite:Kaikukatu 4B
00530 Helsinki
Pääsymaksu:min 14 € - max 20

Lähde:Tapahtumainfo

Viatcheslav Novikov, piano

Ukrainalainen huippupianisti Viatcheslav Novikov konsertoi Helsingissä.

Tule kuuntelemaan mestarillisia tulkintoja Mozartin, Beethovenin ja Schubertin teoksista.

Konsertin kesto on noin 1,5 h (sis. väliajan).

Liput myynnissä: lippu.fi -palvelussa. 

Viatcheslav Novikov on vuonna 1947 syntynyt ukrainalainen pianisti, joka on asunut Suomessa vuodesta 1989. Novikov opiskeli Kiovan konservatoriossa professori Vsevolod Topilinin johdolla ja on uransa aikana soittanut tuhansia konsertteja esiintyen kaikissa entisen Neuvostoliiton maissa ja laajalti Euroopassa sekä mm. Brasiliassa, Etelä-Koreassa ja Japanissa. Novikovin konserteissa on mahdollista kuulla mestarillisia tulkintoja muun muassa Mozartin, Beethovenin ja Schubertin teoksista.

Novikovin tie musiikilliseen kuuluisuuteen alkoi Kiovan filharmoniaorkesterin solistina, jona hän toimi yli vuosikymmenen ajan. Kiertueet eri kokoonpanoissa myötävaikuttivat Novikovin maineeseen arvostettuna pianotaiteilijana ja tulkitsijana ja häntä onkin siteerattu useita kertoja yhdeksi maailman parhaista Schubert-tulkitsijoista. Novikovin vuonna 1979 perustama Kiovan pianotrio oli Neuvostoliiton menestyneimpiä yhtyeitä.

Novikov on opettanut mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla, toiminut opettajana Sibelius-Akatemiassa sekä esiintynyt useita kertoja Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla. Uransa aikana hän on soittanut myös paljon jazzia – ja soittaa sitä edelleen. Novikovin erikoisuutena on klassisten teosten esittäminen jazz-improvisaatioina.

Kommentoi tapahtumaa (0)