event-330345 event-330345

Teatteri ja ooppera

FRIDA


Järjestäjä:Tampereen Työväen Teatteri
Paikka:TTT Suuri näyttämö
Osoite:Hämeenpuisto 28 - 32
33200 Tampere
Pääsymaksu:52.0

Lähde:Lippu.fi

FRIDA

Frida
Ensi-ilta 18.1.2024 Suurella näyttämöllä


Frida on värikylläinen näytelmä rakastetun meksikolaisen taidemaalarin Frida Kahlon elämästä. Nimiroolissa nähdään Elsa Saisio.

Laululla ja kauneudella kirjailtu näyttämöteos tutustuttaa meidät palavasieluiseen ja luomisvoimaiseen Fridaan, joka nuorella iällä joutui hengenvaaralliseen onnettomuuteen, mutta joka itse piti suurempana onnettomuutena rakkausavioliittoaan toisen taiteilijan, Diego Riveran kanssa.

Anne Rautiaisen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä sukeltaa visuaalisesti rikkaan näyttämökerronnan, intensiivisen latinalaisamerikkalaisen musiikin ja fyysisen näyttelijäntyön kautta ainutlaatuisen taiteilijan iholle, tuntemaan hänen kipunsa ja näkemään hänen näkynsä.

Esitys vie katsojan Fridan traagiseen elämään, mutta myös siihen elämäniloon ja vapauteen, jonka tämä erityislaatuinen ihminen onnistui luomaan ympärilleen. Se tutkii myös taiteen merkitystä selviytymiskeinona ja voimaantumisen lähteenä.

Käsikirjoitus ja ohjaus Anne Rautiainen
Koreografia Liisa Ruuskanen
Tanssikapteeni Soile Ojala
Lavastus- ja pukusuunnittelu Marie Antikainen
Valosuunnittelu Janne Teivainen
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Videosuunnittelu Matias Ojanen
Yhteistyössä Tampereen Konservatorio

Rooleissa

Elsa Saisio (Frida), Pentti Helin (Diego) sekä Soile Ojala, Petra Karjalainen, Minna Hokkanen, Pekka Kekäläinen, Janne Kallioniemi, Juha-Matti Koskela, Eriikka Väliahde, Teija Auvinen Näyttämöllä myös tanssijoita ja muusikko

Kommentoi tapahtumaa (0)