event-327110 event-327110

Musiikki, Muut, E-tapahtumat

Euroviisut 2024


Järjestäjä:SVT
Paikka:Malmö Arena
Osoite:Eckerö
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Euroviisut 2024

Eurovision laulukilpailu 2024 järjestetään Malmössä Ruotsissa Loreenin Liverpoolin voiton jälkeen ja Käärijän hienon hopeasijan jälkeen. Kilpailu järjestetään Malmössä kolmatta kertaa. Kaupunki isännöi myös Euroviisuja vuosina 1992 ja 2013.

Suomen edustaja euroviisuihin selviää 10.2 pidettävässä UMK finaalissa Tampereen Nokia Arenalle.

Malmö on Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan eteläisimmässä osassa. Se sijaitsee Oresundin toisella puolella Tanskan pääkaupungista Kööpenhaminasta. Näitä kahta kaupunkia yhdistää Oresundin silta, joka on helpottanut läheisiä suhteita ja helpottanut matkustamista näiden kahden välillä.
Malmössä on noin 350 000 asukasta. Se on kulttuurisesti monimuotoinen kaupunki, jossa asuu yli 170 eri kansallisuutta, mikä edistää sen elinvoimaista ja monikulttuurista ilmapiiriä.
Malmöllä on rikas historia, joka ulottuu 1200-luvulle, jolloin se perustettiin kalastajakyläksi. Vuosisatojen aikana se kasvoi merkittäväksi kauppakeskukseksi ja merenkulun keskukseksi. Nykyään Malmössä on sekoitus historiallista arkkitehtuuria ja modernia kehitystä.

Malmö tarjoaa vierailijoille erilaisia ​​nähtävyyksiä. Joitakin merkittäviä maamerkkejä ovat Ribersborgin ranta, Moderna Museet Malmö, Turning Torso, Stortorget, Malmön linna.
Malmö on saanut tunnustusta sitoutumisestaan ​​kestävään kehitykseen ja innovatiiviseen kaupunkisuunnitteluun. Kaupunki on toteuttanut erilaisia ​​aloitteita hiilijalanjälkensä pienentämiseksi ja kestävän elämäntavan edistämiseksi. Västra Hamnen (Västra Hamnen) on erinomainen esimerkki kestävästä kaupunkikehityksestä ympäristöystävällisten rakennusten, viheralueiden ja uusiutuvan energian ratkaisuineen.

Kommentoi tapahtumaa (0)