event-355697 event-355697

Muut

Avoimet puutarhat Raahen Pitkässäkarissa


Järjestäjä:Timo Pohto
Paikka:Raahe Pitkäkarin mökkialue
Osoite:Pitkäkari
92100 Raahe
Pääsymaksu:
Lähde:Tapahtumainfo

Avoimet puutarhat Raahen Pitkässäkarissa

Pitkänkarin mökkipalstat on Raahen keskustan tuntumassa sijaitseva perinteikäs vapaa-ajan asumisen alue. Yhtenäinen mökkialue alkaa Ulkofantista jatkuen Iiläisten ja Pitkäkarin kautta Maijanpauhaan saakka. Alueen historiaan, vapaa-ajanviettoon ja mökkipalstojen pihoihin pääsee tutustumaan Avoimet puutarhat -tapahtumassa, jossa osa mökkipihoista on auki. Tutustuttavissa olevat pihat on merkitty - seuraa opasteita!

Ensimmäiset huvilat Pitkänkarin alueelle on rakennettu 1800- ja 1900-luvun vaiheessa, jolloin Raahen kaupungin rannikoilla oli vireä huvilayhteiskunta. Pääasiassa Pitkänkarin nykyinen mökkialue on rakentunut kaupunkilaisten vapaa-ajan vieton alueeksi kuitenkin sotien jälkeen, jolloin vuokrapalstoille alettiin rakentaa erilaisia rakennuksia kesän viettoon kulloinkin saatavilla olleista materiaaleista. Noista ajoista saakka alue on säilynyt kaupungin kyljessä helposti saavutettavana kesänviettopaikkana, ja eri aikakausina rakennetut pienet mökit luovat alueelle sen omaperäisen historiallisen tunnelman. Avoimet puutarhat -päivässä on myös tutustuttavissa yksi miltei 1950-luvun asussa säilytetty mökki (Pitkäkari 38).

Avoimet puutarhat -päivänä osa mökkipihoista on avoinna yleisölle. Avoinna olevat pihat on merkitty. Alueella on myös opaskarttoja avoimiin kohteisiin. Alue sijaitsee Raahen keskustan tuntumassa, joten paikalle pääsee sujuvasti kävellen tai polkupyörällä. Alueen tiestö on kapeaa ja paikoin huonokuntoista, joten autolla saapuvien kannattaa pysäköidä autot joko Pikkulahden uimarannan parkkipaikalle (Ulkofantintie 18) tai Seminaarin kampusalueen parkkipaikalle (Rantakatu 7G).

Kommentoi tapahtumaa (0)