event-338110 event-338110

Teatteri ja ooppera

Bonnie & Clyde


Järjestäjä:Samppalinnan Kesäteatteri
Paikka:Samppalinnan Kesäteatteri
Osoite:Paavo Nurmen puistotie 3
20800 Turku
Pääsymaksu:min 38.0 € - max 74.0

Lähde:Lippu.fi

Bonnie & Clyde

IVAN MENCHELL – DON BLACK – FRANK WILDHORN

BONNIE&CLYDE
– rikollisen röyhkeä musikaali

Suuren laman keskellä kansa kaipaa sankareita – ja kaksi vaatimattomista oloista lähtöisin olevaa nuorta janoaa parempaa elämää. Bonnie Parker ja Clyde Barrow vannovat tahoillaan, että vielä jonain päivänä heistä tulee jotain. Kun heidän tiensä risteävät, syntyy parivaljakko Bonnie&Clyde – intohimoiset rakastavaiset ja häikäilemättömyydessään yksi maailmanhistorian kuuluisimmista rikollispareista. Heistä tulee köyhän kansan supersankareita, esikuvia ja tarkkaan seurattuja julkisuuden henkilöitä, joiden elämä päättyy lopulta 16 sekunnissa ammuttuun 330 laukaukseen.

Bonnien ja Clyden tarina on kiehtonut läpi vuosikymmenten, mistä kielivät lukuisat elokuva-, näyttämö- ja kirjasovitukset. Mikä näiden rikollisten tarinassa kiinnostaa? Tähän etsii vastausta myös ensi kesänä Samppalinnassa nähtävä musikaali, joka muuttaa koko Samppalinnanmäen 1930-luvun Yhdysvalloiksi! Kuten tosielämän Bonnien ja Clyden tarina, myös heistä kertova musikaali on rohkea, röyhkeä ja kaikessa vaarallisuudessaan viettelevä. Tämä musikaali iskee suoraan meidän aikamme julkkiskulttuurin alkulähteille ja pinnalla olevan true crime -aallon ytimeen.

Tämä maailmalla supersuosittu, vuonna 2023 Lontoon West Endin parhaaksi uudeksi musikaaliksikin valittu teos nähdään nyt Suomessa ensimmäistä kertaa – tietysti yllättävistä ja upeista kantaesityksistään tunnetussa Samppalinnan Kesäteatterissa! Musikaalin pääosissa Bonniena ja Clydena nähdään mm. Turun Kaupunginteatterin Améliena hurmannut ja useista teatteri-, TV- ja elokuvarooleistaan (mm. Tuntematon sotilas, Pohjolan laki) tunnettu Marketta Tikkanen sekä parhaillaan Kouvolan Teatterin Cabaret’n Seremoniamestarina suitsutusta keräävä, Aallonmurtajat-TV-sarjastakin tuttu Karlo Haapiainen.

Odotetun paluun Samppalinnaan tekee useista musikaalirooleistaan tunnettu, viimeksi Tähdet, tähdet -ohjelmassa koko kansan jälleen hurmannut karismaattinen näyttelijä-laulaja Maria Lund! Lund nähdään teoksessa keskeisessä Blanchen roolissa. Hänen vastaparinaan Samppalinna-debyyttinsä Buckin roolissa tekee musikaalien huippuosaaja, mm. Turun Kaupunginteatterin Hiljaiset Sillat -musikaalin ja Helsingin Kaupunginteatterin Vampyyrien tanssin miespääosissa vakuuttanut Jonas Saari. Muut 16-henkisen näyttelijäkunnan jäsenet julkaistaan keväällä 2024 teatterin sosiaalisen median kanavissa. Ota siis Instagramissa seurantaan @samppalinnakt ja Facebookissa Samppalinnan Kesäteatteri!

Bluesin, gospelin ja kantrin sävelin soivaa musikaalia säestää Samppalinnasta tuttuun tapaan huippumuusikoista koostuva livebändi.

BONNIE&CLYDE

Ohjaus ja suomennos: Jukka Nylund
Kapellimestari: Ville Myllykoski
Koreografia: Chris Whittaker
Lavastus: Mika Haaranen
Pukusuunnittelu: Heidi Wikar
Naamioinnin suunnittelu: Aki-Matti Kallio
Kuvat: Otto-Ville Väätäinen

Rooleissa:
Clyde Barrow: Karlo Haapiainen
Bonnie Parker: Marketta Tikkanen
Blanche Barrow: Maria Lund
Buck Barrow: Jonas Saari
Ted Hinton: Miko Helppi
Saarnaaja/Ensemble: Aleksi Aromaa
Emma Parker/Stella/Kuvernööri Ferguson: Tiina Peltonen
Sheriffi Schmid/Ensemble: Mikael Haavisto
Frank Hamer/Ensemble: Pekka Hiltunen
Cumie Barrow/Ensemble: Saara Östman
Trish/Ensemble: Tinja Taipale
Bob Alcorn/Ensemble: Petja Pulkkinen
Eleanor/Ensemble: Ella Vähäpassi
Ensemble: Katariina Särkijärvi
Nuori Bonnie: Iina-Emilia Sokka/Ethel Ånäs
Nuori Clyde: Viljami Nurmi/Ralf Nyberg

Ensi-ilta 19.6., näytökset Samppalinnan kesäteatterissa 15.6-17.8.
Hanki lippusi nyt!

Esityksen kesto avoin, arviolta 2,5 h sisältäen 20 min väliajan.

Sisältövaroitus:
Esitys sisältää mm. aseita (kopioita ja deaktivoituja), ampumisen ääniä ääniefektinä sekä rikollisuuden, väkivallan, aseella uhkaamisen, ampumahaavan ja tappamisen teatterillista kuvausta. Esityksessä käytetään teatterisavua sekä savuttomia ja nikotiinittomia teatterisavukkeita.
Esitystä ei suositella alle 14-vuotiaille.

Kommentoi tapahtumaa (0)