event-353183 event-353183

Näyttelyt

HANNA MARNO Édouard Samettijalka | Taideaukio, Eteläranta 7.6.-29.9.2024


Järjestäjä:Porin taidemuseo
Paikka:Porin taidemuseo
Osoite:Pori
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

HANNA MARNO Édouard Samettijalka | Taideaukio, Eteläranta 7.6.-29.9.2024

Satakunnan Siikaisissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija Hanna Marno valmistaa Porin uudistuneeseen Etelärantaan valmistuvalle Taideaukiolle veistoksen, jossa hyödynnetään löydettyjä ja Siikaisten kunnan asukkaiden lahjoittamia puumateriaaleja.

Samettijalka-sienen muotoa toisintava teos asettuu vuorovaikutukseen jokirannan maiseman kanssa hieman kuin Édouard Manet’n Aamiainen ruohikolla maalauksen henkilöt. Materiaalit ja niiden olemus ovat teoksen keskiössä.

Marno näkee siikaislaisilta saadut puumateriaalit eräänlaisina aarteina sekä itselleen että niiden antajille. Puilla on erityiset tarinansa ja niiden omistajilla on puukappaleisiin omat suhteensa. Marno hyödyntää teoksissaan myös luonnon värejä. Samettilakit, seitikit ja muut sienet toimivat väriaineiden lähteinä. Prosessin aikana järjestetään Siikaisissa yleisölle avoimia sientenkeruu- ja sienivärjäyskursseja.

Teos on esillä Taideaukiolla 7.6.2024 alkaen syyskuun loppuun. Hanna Marnon teoshanke on toteutettu osana Porin taidemuseon uutta KORSI-komissio-ohjelmaa. Komissio-ohjelman tarkoituksena on tuottaa tilausteoksia Satakunnassa asuvilta ja työskenteleviltä taiteilijoilta huomioiden alueen erilaisia paikkoja ja paikallisuuksia. Ohjelman päätukijana ja yhteistyökumppanina toimii KORSI - Eurajoen Säästöpankkisäätiö.

Kommentoi tapahtumaa (0)