event-352905 event-352905

Näyttelyt

Juhannusmorsian - entistä ja nykyistä hääperinnettä


Järjestäjä:Vehkalahden kylämuseo
Paikka:Vehkalahden kylämuseo
Osoite:Hamina
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Juhannusmorsian - entistä ja nykyistä hääperinnettä

Kylämuseolla juhlitaan kaikkia juhlijoita kimaltaen ja välkkyen: pääosassa on ainutlaatuinen eteläkymenlaaksolainen morsiuskruunu! Tapahtumassa on myös esillä harvinainen ruunukaason välinearkku, kun Karoliina Laitisen 1900-luvun alussa käytetyt tarvikkeet pääsevät tapahtuman aikana ihasteltaviksi. Pistos - juuripukeutujan ideaverstaan Raili Airikka-Haapaniemi ja Tiija Malmi johdattavat rosettien ja muiden koristeiden tekemisen saloihin, kun työpajassa askarrellaan karkkipapereista ja pääsiäismunien kääreistä upeita hiuskoristeita. Tapahtuman aikana kuullaan myös elävää pelimannimusiikkia, kun kansanmuusikot Paula Susitaival ja Anni Tolvanen tarttuvat soittimiinsa. Nälkäisenäkään ei tarvitse olla, sillä Kalevalaisten Naisten kahvilasta saa pikkurahalla purtavaa.

klo 12-15 nonstop-kuvaesitys häätavoista

klo 12-12.15 Kurkistus kymenlaaksolaiseen kruunuhääperinteeseen. Amanuenssi Nina Talvela

klo 12.30 näytös: Kruunumorsiamen pukeminen ja kruunaaminen. Anna-Maria Osola-Tähtinen, Tiija Malmi ja Raili Airikka-Haapaniemi

Klo 13-15 työpaja: Hiuspukuja kukkaistytöille ja muille kesän juhlijoille. Valmista trendikäs hiuspanta, johon idea on saatu Vehkalahden ainutlaatuisista perinnekruunuista. Pajaan mahtuu 20 yli 10-vuotiasta askartelijaa saapumisjärjestyksessä. Materiaalimaksu 5 €, vain korttimaksu. Työpajaa ohjaa Pistos - Juuripukeutujan ideaverstas.

klo 12-15 välillä pelimannimusiikkia: Paula Susitaival ja Anni Tolvanen

klo 12-15 Kalevalaisten naisten kahvila: pikkusyötävää ja pika-arpajaiset

Museon piha-alueelle on vapaa pääsy. Vehkalahden kylämuseo on avoinna kesä-heinäkuussa ke-su klo 10-16. Museon sisäänpääsylippu 3 € / Museokortti / alle 18-v. maksuton. Vain korttimaksu.

Huom! Parkkeeraus urheilukentän parkkipaikalle (Rentukkatie 12), josta on n. 200 m kävelymatka metsäpolkua pitkin museoalueelle. Museon pihalla on 3 invapaikkaa.

Kommentoi tapahtumaa (0)