event-341958 event-341958

Musiikki

Robert Finley


Järjestäjä:Kulttuuritehdas Korjaamo, vaunusali
Paikka:Kulttuuritehdas Korjaamo, vaunusali
Osoite:Töölönkatu 51
00250 Helsinki
Pääsymaksu:alk.58

Lähde:Tiketti

Robert Finley

Robert Finley esiintyy Korjaamon Vaunusalissa!

Robert Finley on viime vuosina noussut yhdeksi maailman puhutuimmista ja rakastetuimmista soulin ja bluesin tulkitsijoista. Hänen lauluääntään on kuvailtu yhtä aikaa alligaattorimaisen alkukantaistaiseksi ja toisaalta makeammaksi kuin loppukesän hunaja. Finleyn kappaleet kuvaavat hänen lapsuuttaan Lousianan soilla ja laidunmailla, kaupungin kovia katuja, elämää vankilassa, rakkauden iloja ja kipuja sekä paremman elämän etsimistä ja pelastuksen unelmaa.

Finleyn (s. 1954) pitkään kytenyt laulajanura otti harppauksen eteenpäin, kun hän julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2016 sokeuduttuaan ja jouduttuaan eläköitymään puusepän töistään. Finleyn lahjakkuus vei häntä kuunnelleelta Dan Auerbachilta (The Black Keys) jalat alta. Auerbach alkoi yhteistyöhön Finleyn kanssa ja on työskennellyt hänen tuottajanaan vuoden 2018 läpimurtoalbumista Goin' Platinum saakka. Viime vuosina Finley on esiintynyt kymmenissä maissa ja valloittanut myös suuren yleisön sydämet America's Got Talent -kykyohjelmassa.

Viime vuonna ilmestyi Robert Finleyn viimeisin hehkutettu albumi Black Bayou.

"Olen aivan varma, että tuottajana tällä albumilla toiminut Black Keys -stara Dan Auerbach on kuivannut kyyneleitä tarkkaamon puolella. Hän on taatusti tajunnut olevansa etuoikeutettu päästessään kuulemaan lähietäisyydeltä suoraan lähteestä pulppuavaa aitoa suuren hengen puhetta. Robert Finley on kotonaan, Auerbach vain kylässä. Gospel, country, blues ja etelän musiikin totaalinen kaikkeus – se soi Finleyn lauluissa pakottomuutena ja syvyytenä, jollaista kuulee harvoin."
- ★★★★★ (Soundi / Pekka Laine, Goin' Platinum! -arvio, 2018)Liput ovelta, mikäli jäljellä.

Eteispalvelumaksu 3,50 € peritään ovella.

Kommentoi tapahtumaa (0)