event-339152 event-339152

Teatteri ja ooppera, Messut ja markkinat

Hämeen Keskiaikafestivaali 2024


Järjestäjä:Linnanpuisto
Paikka:Linnanpuisto
Osoite:
13100 Hämeenlinna
Pääsymaksu:
Lähde:Tiketti

Hämeen Keskiaikafestivaali 2024

Hämeen keskiaikafestivaali valtaa elokuun yöt ja Hämeenlinnan Linnanpuiston!

Hämeen keskiaikafestivaali 16.-18.8.2024 on taianomainen, ainutlaatuinen ja kokonaisvaltainen historiallinen tapahtumakokonaisuus. Hämeenlinnan Linnanpuistoon rakentuu valtava keskiaikainen kylä kauniin Vanajaveden rannalle historiallisen linnan kupeeseen. Olemme Suomen ainoa keskiaikafestivaali, jolla on myös jo yli 25 vuoden perinteet historiateemaisena tapahtumana.

Meille ovat tervetulleita kaikki – ystävät, perheet, porukat, työkaverit, harrastajat ja ketkä vaan festivaaleja rakastavat vieraat.

Pääsylipun hintaan sisältyy ohjelmaa enemmän kuin uskotkaan. Yleisön joukossa kohtaat elävöittäjiä, trubaduureja tai törmäilet akrobaatteihin. Historialliset leirit ovat osa kiehtovaa elämystäsi. Voit seurata leiriläisten tuottamaa ohjelmaa ja hetken olla itsekin osa historiaa.

Linnanpuistosta löydät upean sotahevosleirin ja mittelöivät viikingit. Lisäksi voit seurata kiihkeää buhurttitaistelua. Pakanametsässä pääset tutustumaan noituuteen keskiajalla. Kakarainkylässä on lystiä ja leikkiä sekä suloisia kotieläimiä.

Tavernan lavalle nousee pitkin päivää kotimaisia ja kansainvälisiä orkestereita. Keskiajalla viihdyttiin herkkujen äärellä ja istuttiin illat pitkät syöminkien sekä juominkien parissa. Illan hämärtyessä tunnelma nousee ja hauskanpito yltyy Tavernapihalla musiikin ja tanssin huumassa. Festivaalin lippu oikeuttaa tekemään ostoksia laajalla markkina-alueella ja tutustumaan keskiaikaisiin työnäytöksiin.

Kaiken tämän lisäksi voit tutustua samalla lipulla Hämeen upeaan keskiaikaiseen linnaan ja ainutlaatuiseen Vankilaan, joka toimii nyt museona.

Jos tämä ei vielä riitä, yhä enemmän huipennusta vierailullesi saat Tulishow ja Hevosturnajaisissa joko perjantaina tai lauantaina. Tai voit osallistua mahtaviin pitoihin upeassa keskiaikaisessa linnassa. Näihin tarvitset pääsylipun lisäksi erilliset liput.

Unohda arki ja heittäydy keskiajalle!

Festivaali avoinna:

Pe 16.8. klo 12-18
La 17.8. klo 10-18
Su 18.8. klo 10-17

Festivaalialueen ja leirien sulkeutumisen jälkeen pe-la klo 18 vierailijoita palvelee markkinatori klo 20 asti, sekä tavernapiha klo 01 asti.

Festivaali on ikärajaton. Suosittelemme, että kello 21 eteenpäin Tavernapihalla alle 14-vuotiaat lapset saapuvat huoltajan seurassa. Pitojen ikäraja on K-18.

Tapahtumapaikka:
Linnanpuisto, Kustaa III:n katu, Hämeenlinna.
Linnanpuisto sijaitsee kävelymatkan päässä Hämeenlinnan torilta ja rautatieasemalta.

Facebook
Instagram @keskiaikafestKommentoi tapahtumaa (0)