event-336695 event-336695

Näyttelyt

Koulu + taide = Kauneusaistin kasvattamista


Järjestäjä:Järvenpään taidemuseo
Paikka:Järvenpään taidemuseo
Osoite:Järvenpää
Pääsymaksu:
Lähde:Museoliitto

Koulu + taide = Kauneusaistin kasvattamista

Koulu + taide = Kauneusaistin kasvattamista

Näyttely Järvenpään taidemuseo 6.10.2024-23.2.2025.

Koulu + taide -näyttely esittelee katsauksen koulujen taiteeseen. Näyttely kurottaa ajassa taaksepäin ja tuo esiin koulujen taiteen kiehtovia esimerkkejä 1900-luvun alusta nykypäivään. Venny Soldan-Brofeldtin (1863-1945) rooli suomalaisen kuvataidekasvatuksen uranuurtajana nousee ansaitusti esille. Soldan-Brofeldt oli vuonna 1907 perustamassa Taidetta kouluihin -yhdistystä, jonka keskeinen tavoite oli taata laadukas taide kaikkien lasten arkeen.

Taidetta kouluihin -yhdistyksen perintö elää, ja nykypäivänä taide nähdään osana ilmiöoppimista ja kasvatusta. Näyttelyssä tutustutaan siihen, millaista taidetta kouluihin on valikoitu eri aikoina. Miten koulujen taide on muuttunut, kun kuvat ympärillämme ovat lisääntyneet? Minkälainen taide on katsottu sopivaksi koulujen seinille?

Millaista voi olla taide koulussa tänään? Mukana näyttelyssä on kaksi juuri Järvenpään kouluihin valmistunutta taideteosta. IC 98 -taiteilijaryhmän reaaliaikainen videoteos Yhteinen metsä Järvenpään yhteiskoululla avaa ajatuksia herättävän näkökulman luontoon ja aikaan. Teoksen uusi versio taidemuseolla kutsuu tutkimaan vuoden kiertokulkua metsäpalon jälkeen ja herättää pohtimaan luonnon monimuotoisuutta.

Maria Dunckerin veistoksellinen ja sosiaalinen tila, "Taidemökki" sijaitsee Harjulan kampuksella. Näyttelyä varten rakentuu sen sisarteos "Tarinatalo", joka avaavaa vierailijoille mahdollisuuden kirjoittaa oma tarinansa osaksi teosta. Näyttelyssä teokset eivät ole ainoastaan nähtävillä, vaan ne heräävät eloon ja koululaisten ääni pääsee kuuluviin.

Näyttely avoinna: loka-helmikuu ke-su klo 10-17.

Järvenpään taidemuseo, Kirjastokatu 8, Järvenpää

Kommentoi tapahtumaa (0)