event-355434 event-355434

Teatteri ja ooppera

Myyty morsian - ooppera


Järjestäjä:Aleksanterin teatteri
Paikka:Aleksanterin teatteri
Osoite:Bulevardi 23-27
00180 Helsinki
Pääsymaksu:min 38.0 € - max 68.0

Lähde:Lippu.fi

Myyty morsian - ooppera

Bedřich Smetana: Myyty morsian

Romattinen ooppera 1868

Ohjaus Ville Saukkonen, Kapellimestari Solveig Lindroos
lavastus Hanna Hakkarainen, Pukusuunnittelu Taina Relander
koreografia Tuula Malo, tanssiryhmä
Sinfonietta Ariadne, Savolaisen Osakunnan Laulajat, johtajanaan Noora Hirn

miehitys
Krušina Jarmo Ojala
Ludmila Anitta Ranta
Mařenka Aurora Marthens
Mícha Veli-Pekka Väisänen
Háta Margit Westerlund
Vašek Ville Salonen
Jeník Markus Nykänen
Kecal Olli Tuovinen
Tirehtööri Aki Alamikkotervo
Intiaani Sakari Topi
Esmeralda Laura Heinonen

Tšekkiläinen Bedřich Smetana kirjoitti koomisen oopperansa Myyty morsian kertomaan tosi rakkauden vaikeasta tiestä, joka estää kunnianhimoisten vanhempien ja avioliittovälittäjän suunnitelmat. Mařenka on määrätty menemään naimisiin rikkaan Tobias Michan pojan kanssa. Mařenka rakastaa kuitenkin Jeníkiä, jonka taustasta kukaan ei tiedä mitään. Jeník tekee sopimuksen avioliittovälittäjän kanssa, että Mařenka menee vain Michan pojan kanssa naimisiin. Tyypillisen oopperan käänteen mukaan Jeník sattuukin olemaan Michan kauan kateissa ollut poika. Michan toinen poika on paljon onnellisempi esittäessään karhua sirkuksessa.

Rakkauden läpivieminen vanhempien tahtoa vastaan on jo tarpeeksi vaikeaa. Erityisesti, kun sulhasta pidetään muukalaisena, tulevien appivanhempien kesken on huonoja sopimuksia ja rahalla on suuri merkitys. Mutta se, mitä Jenik sopii avioliittovälittäjä Kecalin kanssa ilman, että hän keskustelee rakkaansa Marenkan kanssa, vaatii erityistä rohkeutta ja menee melkein pieleen: rakastetun "myyminen" vaikuttaa järkevältä vasta lopussa. Tämä todistaa jälleen kerran: komedia on vain viime hetkellä estetty tragedia.

Vakavuuden ja komedian välinen leikki sopii erinomaisesti ohjaaja Ville Saukkoselle, joka tarttuu rohkeasti tähän rakastettuun teokseen.

Rooleissa nähdään mm. sopraano Aurora Marthens suoraan Wienin valtionoopperasta ja tenori Markus Nykänen, joka on valloittanut maailmaa Kaija Saariahon Innocence -oopperan pääroolissa.

to 16.1.2025 klo 18.30 ensi-ilta
la 18.1.2025 klo 14
su 19.1.2025 klo 16
pe 31.1.2025 klo 18.30
la 1.2.2025 klo 14
su 2.2.2025 klo 16

Kommentoi tapahtumaa (0)